OSMAN ÇINAR ORTAOKULU TARİHÇESİ

Osman Çınar Ortaokulu

18.11.2021 596

Okulumuz 2002 Yılı Yatırım Programına Osmangazi İlköğretim Okuluna ek bina olarak alınmış, 2002 Yılı Kasım ayında inşaatı bitirilmiştir. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonunun 20/05/2003 tarih ve 1No'lu kararıyla müstakil okul olmasına ve adının da milli eğitime ve ilçemizdeki eğitim faaliyetlerine büyük katkıları olan eski İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizden  merhum Osman ÇINAR'ın adı verilerek OSMAN  ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU olmasına karar verilmiştir. Okulumuz 2003-2004 Yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 Eğitim Öğretim sistemine geçmesiyle birlikte okulumuz 2012 yılında Osman Çınar Orta Okulu olarak tanımlanmıştır.

OSMAN ÇINAR KİMDİR?

1954 yılında Kütahya´da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Kütahya´da tamamladı. İzmir Yüksek İslam Enstitüsini bitirdikten sonra değişik liselerde öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı.

1987 yılından itibaren sırasıyla Karaburun, Menderes ve Bornova ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2000 yılında emekli olduktan sonra 2001 Temmuz itibariyle Özel Bornova Lisesi Müdürlüğü görevinde bulundu.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

İstanbul Üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen gezide ani bir kalp krizi sonucu 19 Aralık 2002 tarihinde vefat etmiştir.

EĞİTİM, ULUSAL VE EVRENSEL MANADA İLGİ VE BİLGİ DOYUNLUĞU,

EĞİTİMCİLİK İSE, SEVGİ VE SEZGİ OLGUNLUĞUDUR.